Hoppa till huvudinnehåll

​”TioHundra har mycket att erbjuda”

Ur årets grupp av utexaminerade sjuksköterskor från Högskolan i Gävles distansutbildning i Norrtälje, valde ovanligt många att jobba i TioHundra - hela åtta stycken. Vi träffade några av dem för en pratstund. 

​För inte så länge sedan satt de tillsammans på föreläsningar uppe på Campus Roslagen, nu är de utspridda på avdelning 2, 3, 4 och IVA på Norrtälje sjukhus. Åtta sjuksköterskor från Gävle Högskolas distansutbildning fick direkt jobb inom TioHundra. Flera av dem arbetade redan tidigare inom bolaget, till exempel Marie Thölin, som har jobbat tretton år inom psykiatrin. 
Efter studiepraktiken på Norrtälje sjukhus kändes det naturligt att börja jobba där. Nu är hon på avdelning 3, tillsammans med studiekompisen Fredrika Nordin. De är eniga om att det oftast är en fördel att sjukhuset är litet.

– Det är trevligt här, med en god samhörighet. Men samtidigt som sjukhuset är litet är jobbet brett. Man kan få rycka in på lite allt möjligt. Det skiljer sig från större sjukhus där man kanske bara är på en avdelning och jobbar med en sak hela tiden.

Många alternativ inom bolaget

Även Anette Martinsson, som nu jobbar natt på avdelning 3, känner till TioHundra sedan tidigare. Hon har jobbat tolv år inom hemtjänsten och sedan varit timvikarie som undersköterska på sjukhuset. Hon uppskattar att vård och omsorg är sammanhållen inom bolaget.
– Att jobba i TioHundra gör att man får en överblick över hur allt hänger ihop. Man får följa hela vårdkedjan och det gör bland annat att det är lättare att hitta bra lösningar för en patient, säger hon och fortsätter:
– TioHundra har mycket att erbjuda. Det finns många olika saker man kan jobba med.

Liksom sina kollegor uppskattar Anette den familjära stämningen på vårdavdelningen. 
– Alla är måna om varandra, även läkarna tar sig tid. Det gör att man vågar fråga saker och på så sätt lär sig mer.

Funderar på vidareutbildning

Att läsa vidare till specialistsjuksköterska är kanske inget de nyutexade sjuksköterskorna funderar på precis just nu, men tankar om framtiden finns.
– Jag är inte så sugen på att sätta mig i skolbänken direkt igen, säger Fredrika Nordin. Nu vill jag komma in i jobbet ordentligt. Då får man också se vad som verkar intressant, och om man vill vidareutbilda sig.

Anette Martinsson har dock en del tankar om vad hon vill göra.
– Ambulanssjuksköterska! Jag gjorde min praktik i ambulansen och det kändes så rätt. Jag gillar att jobba hemma hos människor, det har jag med mig sedan hemtjänsten.

Vill du jobba hos oss i TioHundra? Skicka gärna ett mejl till rekrytering@tiohundra.se

Senast uppdaterad
2017-03-22