Hoppa till huvudinnehåll
Blodbussen utanför Norrtälje sjukhus

Lyckad blodgivning vid blodbussens andra besök

På tisdagen stod blodbussen utanför Norrtälje sjukhus och 29 av Tiohundras medarbetare passade på att ge blod. ”Det är jättebra för att vara ett ställe där vi nyss har startat” säger Ingrid Engström från Blodcentralen. Norrtälje sjukhus blir nu ett ordinarie stopp för blodbussen. 

Både gamla och nya blodgivare kom till bussen, som hade ungefär 50 besök under dagen. Intresset för att ge blod har varit stor bland Tiohundras medarbetare, som får ge blod på arbetstid.
– Det är ett bra och enkelt sätt att hjälpa till, sa Louise Westin, personaldirektör på Tiohundra, som gav blod på eftermiddagen. 

Förenklar blodgivningen för medarbetare

Tiohundra satsar på att förenkla för medarbetarna att ge blod. Möjligheten att boka i förtid gör det lättare att planera att gå ifrån arbetet en stund. Det går också bra att komma på drop-in. Chefläkare Susanne Bergenbrandt Glas var en av dem som gav blod under tisdagen.
– Det är smidigt när man jobbar, att bara kunna gå hit, och inte behöva ta sig långt. Jag är glad att kunna bidra.

Viktigt att ge blod inför helgerna

Varje dag går det åt omkring 100 liter blod i Stockholms läns sjukvård. Blod är en färskvara och det råder ofta brist på blod. Under perioden inför jul är det särskilt viktigt att ge blod för att fylla på blodlagren.
– Speciellt den här julen då det är väldigt många röda dagar och många blodgivare är lediga och bortresta. Då är det bra att få in blodet i förväg, säger Ingrid Engström från Blodcentralen.

Norrtälje sjukhus blir nu ett ordinarie stopp för blodbussen, som kommer nästa gång i mars. Då kan både medarbetare inom Tiohundra och andra ge blod. 

Tidigare nyhet om blodbussens besök på Norrtälje sjukhus

Senast uppdaterad
2018-12-12