Hoppa till huvudinnehåll
Entrén till Norrtälje sjukhus. Mörkt och snöigt, i förgrunden en ljusslinga i fontänen framför entrén.

Norrtälje sjukhus tillbaka i stabsläge

Det mycket ansträngda personalläget gör att Norrtälje sjukhus på nytt övergår till stabsläge från och med onsdagen den 29 december.

Sjukhuset var i stabsläge under perioden 14-27 december på grund av hög beläggning och stor sjukfrånvaro.

– Läget förbättrades något i början på veckan, men sjukfrånvaron är dessvärre fortsatt mycket hög. I dag påverkar det också nyckelfunktioner på sjukhuset, som röntgenkliniken. Även på vårdavdelningarna är många medarbetare frånvarande. Det rör sig i de flesta fall om förkylningssymtom, och då ska man vara hemma, i enlighet med de rekommendationer som gäller, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas.

Vårdavdelningarna har dragit ner på antalet öppna vårdplatser för att klara av bemanningen under helgerna.

– Om inte personalläget förbättras inför nyårshelgen kan det bli aktuellt att stänga ytterligare vårdplatser. Det innebär att vi nu måste lägga alla tillgängliga resurser på den akuta vården, för att upprätthålla patientsäkerheten, säger Susanne Bergenbrant Glas.

– Läget kan förändras snabbt. Precis som vi nu åter höjer vår beredskap, för att kunna fördela och använda resurserna där de för stunden behövs som bäst, kan vi också återgå till normalläge med kort varsel så snart situationen medger det, säger Susanne Bergenbrant Glas.

Senast uppdaterad
2021-12-29