Hoppa till huvudinnehåll
Från vänster i bild Einar Löfgren bredvid Gerda Löfgren. De står på trappan utanför Norrtälje norra vårdcentral med vinterkläder och munskydd.

Vaccineringen fortsätter inom fas 1

Vi är glada att fler vaccindoser anlänt och att vi därmed kan inleda vaccinationen av personer med hemsjukvård, hemtjänst med omsorgsinsatser, personlig assistans och boende inom LSS.

För gruppen kommer vaccinationen i huvudsak att ske på vårdcentralen. De som berörs kontaktas för att få en tid för vaccination.

Vi följer Region Stockholms riktlinjer gällande prioriteringsordning för vaccination.​

Gerd och Einar Löfgren, som bor i Malsta utanför Norrtälje var några av de som vaccinerades under förmiddagen. Einar har hemsjukvård och Gerd är anhörig i samma hushåll.

– Vi blev uppringda och meddelade att det var dags, och tycker att allt har fungerat jättebra, berättar Gerd och Einar när vi möter upp på trappen utanför Norrtälje norra vårdcentral, strax innan vaccinationstillfället.

– Vi har sett fram emot det här och är väldigt glada över att det är vår tur nu, berättar paret.

– Jag förstår att det sker i turordning och att man får vänta på sin tur, jag tycker att det har gått snabbt ändå med tanke på hur lång tid det brukar ta att ta fram ett nytt vaccin, säger Gerd, som hoppas att de, när andra dosen är klar, kan gå ut lite mer och träffa vänner som också är vaccinerade.

Mer information om vaccination mot covid-19

Senast uppdaterad
2021-02-23