Hoppa till huvudinnehåll

Psykoedukativa föreläsningar

Här har vi samlat olika typer av föreläsningar med sådant innehåll vi tycker är viktigt. De finns alltid tillgängliga och går att se hur många gånger ni vill. Vi kommer lägga in flera föreläsningar efter hand, beroende på vad som efterfrågas och vad som vi ser behövs.

Psykoedukation innebär att lära sig mer om olika svårigheter. När man får mer kunskap om och förstår varför olika saker och situationer känns svåra blir det lättare att hantera dem. Vi hoppas föreläsningarna ska vara en hjälp för er, skapa en större förståelse samt ge konkreta tips och råd kring hur ni kan arbeta vidare hemma.

Det här är en övergripande föreläsning om psykisk ohälsa med fokus på ångest och depression. Vi vill ge er en grundläggande förståelse för psykisk ohälsa och de faktorer som skapar och vidmakthåller den. Vi rekommenderar alla att titta på den här föreläsningen. Se den gärna tillsammans.

Vi träffar många barn som är oroliga och rädda för olika situationer och rädslor. Vi tycker att det är viktigt med en grundläggande förståelse för oro, hur den uppkommer och hur den vidmakthålls. Det samt mycket mer har vi samlat i den här föreläsningen. Se gärna filmen tillsammans.

Att göra sig själv illa brukar vara ett sätt att försöka hantera svåra känslor. Det kan kännas som att det hjälper i stunden, men i längden kan det få dig att må sämre. Det finns andra sätt att må bättre, och det finns hjälp att få. För oss är detta ett mycket viktigt ämne och något som är vanligt förekommande hos de ungdomar vi träffar. Vi har därför valt att erbjuda en föreläsning kring det och har även valt att inkludera samtal om tankar på att inte vilja leva. Se gärna filmen tillsammans.

Förekommer det bråk och konflikter i er familj? Får ert barn utbrott? Den här föreläsningen handlar om lågaffektivt bemötande och riktar sig till er föräldrar som upplever just de här svårigheterna.

Senast uppdaterad
2022-04-22