Hoppa till huvudinnehåll
Kvinna håller handen på axeln på en annan kvinna och ler uppmuntrande.

Råd och stöd på ett enkelt sätt

Till Rådrummet kan vuxna i behov av råd och stöd vända sig för att prata om till exempel livskriser och vägval. Det handlar om tidiga insatser för att hjälpa människor att må bättre.

Rådrummet är ett samarbete mellan Fokushuset i Tiohundra, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON) och Norrtälje kommun och vänder sig till vuxna som behöver prata med någon utomstående om allt från livskriser till vägval i livet, utan att behöva registrera sig någonstans. Här erbjuds ett bollplank för livets olika skeenden.

Nätverk av verksamheter

I Rådrummet finns medarbetare som lyssnar, förmedlar kunskap och kan ge råd och stöd. Rådrummet kan också hänvisa vidare till andra verksamheter i kommunen, till exempel föreningar, intresseorganisationer, socialtjänsten, personligt ombud, primärvården och specialistmottagningen för psykiatri och beroende. Målgruppen är vuxna i Norrtälje kommun som inte redan har kontakt med några av våra verksamheter.

– Det här är tidiga insatser som alla frågar efter men som inte så många kan erbjuda. Vi är stolta över att kunna göra det här tillsammans med handläggare från både KSON och kommunen. Förhoppningen är att Rådrummet ska hjälpa människor enkelt och förebyggande och vid behov kunna hänvisa vidare till rätt verksamhet, säger Isabel Andersson som är enhetschef på Fokushuset.

Läs mer om Fokushuset

Kostnadsfri kontakt

Från den 18/3 kan du enbart nå Rådrummet per telefon på 0176-32 64 83. 
Öppet mellan 17 och 18.30.

  • Rådrummet finns på Kvarngränd 20-22 i Norrtälje.
  • Öppet onsdagar klockan 17-18.30 från och med den 5 februari.
  • På samma tider kan man även välja att ringa stödtelefonen på 0176-326 483. 
  • All kontakt i Rådrummet är kostnadsfri.

Senast uppdaterad
2020-03-18