Hoppa till huvudinnehåll
Kvinna håller handen på axeln på en annan kvinna och ler uppmuntrande.

Råd och stöd på ett enkelt sätt

Till Rådrummet kan vuxna i behov av råd och stöd vända sig för att prata om till exempel livskriser och vägval. Det handlar om tidiga insatser för att hjälpa människor att må bättre.

Rådrummet är ett samarbete mellan Trygg i Norrtälje kommun och Fokushuset Tiohundra och vänder sig till vuxna som behöver prata med någon utomstående om allt från livskriser till vägval i livet, utan att behöva registrera sig någonstans. Här erbjuds ett bollplank för livets olika skeenden.

Nätverk av verksamheter

I Rådrummet finns medarbetare som lyssnar, förmedlar kunskap och kan ge råd och stöd. Rådrummet kan också hänvisa vidare till andra verksamheter i kommunen, till exempel föreningar, intresseorganisationer, socialtjänsten, personligt ombud, primärvården och specialistmottagningen för psykiatri och beroende. Målgruppen är vuxna i Norrtälje kommun som inte redan har kontakt med några av våra verksamheter.

– Det här är tidiga insatser som alla frågar efter men som inte så många kan erbjuda. Vi är stolta över att kunna göra det här tillsammans med handläggare från både KSON och kommunen. Förhoppningen är att Rådrummet ska hjälpa människor enkelt och förebyggande och vid behov kunna hänvisa vidare till rätt verksamhet, säger Isabel Andersson som är enhetschef på Fokushuset.

Läs mer om Fokushuset

Rådrummet

Rådrummet vänder sig till vuxna som behöver prata med någon utomstående om allt från livskriser till vägval i livet, utan att behöva registrera sig någonstans. Här erbjuds helt enkelt ett bollplank för livets olika skeenden.

Rådrummet lyssnar, förmedlar kunskap och kan ge råd och stöd. Vi kan också hänvisa vidare till andra verksamheter i kommunen, till exempel föreningar, intresseorganisationer, socialtjänsten, personligt ombud, primärvården och specialistmottagningen för psykiatri och beroende.

Rådrummet finns på Hantverkaregatan 20 B i Norrtälje och har öppet på tisdagar kl 17.00-18.30.
Tel 0176-746 20 eller 070-086 71 29 

Kvällar och helger går det också satt ringa till Fokushusets råd- och stödtelefon, tel 08-123 264 83.

All kontakt i Rådrummet är kostnadsfri.

Rådrummet är ett samarbete mellan Trygg i Norrtälje kommun och Fokushuset Tiohundra.

Senast uppdaterad
2021-10-11