Hoppa till huvudinnehåll

Sjuksköterska i Tiohundra

Christian Barrientos och Joel Fritz berättar hur det är att jobba som sjuksköterska i TioHundra.

– Jag brinner för att hjälpa människor. Därför är det här jobbet perfekt för mig, säger Joel Fritz, sjuksköterska på Norrtälje sjukhus.

Han jobbar på avdelning 2. Vårdavdelningen, en av fyra på Norrtälje sjukhus, har 24 platser med inriktning mot främst ortoped- och geriatrikpatienter.

Personlig kontakt

– Jag trivs verkligen med att jobba på en vårdavdelning. Här vistas patienterna ofta en längre tid, och man hinner lära känna dem lite. Det blir en lite mer personlig kontakt, säger Joel Fritz.

Han lovordar kollegorna och nämner trivseln på arbetsplatsen som en annan viktig orsak till att han så gärna går till jobbet.

Gör skillnad

Känslan av att kunna göra skillnad och hjälpa till när det verkligen behövs var det som fick Joel Fritz att välja yrket. Och det får han möjlighet att göra varje dag på avdelning 2.

– Det bästa är nog när någon som varit jättesjuk blir pigg och kan åka hem efter några dagar hos oss. Då känns det verkligen att mitt jobb är meningsfullt.

”Vi har kul tillsammans på jobbet”

Christian Barrientos jobbade tidigare som sjuksköterska på akuten på Norrtälje sjukhus. Nu är han enhetschef på akutmottagningen.

– Jobbet på akuten är varierande. Det kan vara jättelugnt, och fem minuter senare är det full fart. Det är ett jätteroligt jobb, och vi har kul tillsammans, säger Christian Barrientos.

Senast uppdaterad
2020-05-11