Hoppa till innehåll

Vaccination mot covid-19

Man och kvinna håller om varandra.

Alla som är 12 år eller äldre kan boka tid för kostnadsfri vaccination mot covid-19. Bokning görs vid någon av de särskilda vaccinationsmottagningar som finns i länet, bland annat i Norrtälje. Tid bokas i första hand i appen Alltid öppet.

Påfyllnadsdos (dos 3)

Påfyllnadsdos (dos 3) rekommenderas till alla som är 18 år och äldre där det har gått minst tre månader sedan dos 2. Du som tidigare har bokat vaccination genom appen Alltid Öppet kommer att få ett erbjudande när det är möjligt att boka tid för påfyllnadsdosen.

En andra påfyllnadsdos (dos 4)

Alla som är 65 år eller äldre kan boka tid för en andra påfyllnadsdos (dos 4). Vaccinationen bokas i första hand i appen Alltid öppet. Du kan också ringa telefonbokningen (tel 08-428 429 30, alla dagar klockan 8-19) eller besöka en drop-in-mottagning.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19 – info på 1177.se

Du som inte har möjlighet att vaccinera dig på en vaccinationsmottagning kan istället vända dig till din vårdcentral för att boka tid.

Det måste ha gått minst fyra månader sedan du fick din första påfyllnadsdos.

Sedan tidigare erbjuds en fjärde dos även till dig som är 80 år eller äldre, bor på äldreboende, har hemsjukvård eller hemtjänst.

Se upp för vaccinbedragare

  • Om vi ringer upp dig från vårdcentralen så ber vi aldrig om några konto- eller bankuppgifter, inte heller att du ska legitimera dig digitalt via Bank-ID.
  • Du legitimerar dig när du är på plats för att få vaccinet.
  • Vaccinationen mot covid-19 är kostnadsfri för alla och vi frågar aldrig om några kontouppgifter eller liknande.

Mer om vaccination

Om vaccination mot covid-19 på 1177.se

Frågor och svar om vaccination mot covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplats

Vaccinationsmottagningarna i Region Stockholm – adresser

Senast uppdaterad
2022-04-28