Hoppa till innehåll
I Familjens hus samlas de verksamheter och kompetenser som kan behövas runt barnet och familjen.

Familjens hus blir inspirerande exempel

2022-12-14

Désirée Lundberg, enhetschef på BUP, har intervjuats i en skrift om arbete med kontinuitet och fasta kontakter i nära vård, där Familjens hus i Tiohundra har valts ut som ett inspirerande exempel. Det nära samarbetet mellan olika verksamheter lyfts som en styrka.

Skriften, som är sammanställd av Sveriges kommuner och regioner (SKR) ska visa möjliga vägar för att förverkliga kontinuitet och fasta kontakter i praktiken, och ge inspiration för att komma i gång med förbättringsarbetet i regioner och kommuner.

Samla kompetenser

I Familjens hus samlas de verksamheter och kompetenser som kan behövas runt barnet och familjen, något SKR fokuserar på i skriften som heter ”Kontinuitet och fasta kontakter i nära vård”. Vidare skriver man att Familjens hus förverkligar Tiohundras vision om hälsa, vård och omsorg där du är. Det handlar om att ha ett bra samarbete mellan de verksamheter som finns i huset och med närliggande verksamheter som kan behöva involveras för rätt stöd för barn och familjer.

Styrka i att arbeta tillsammans

– Det är jätteroligt att vårt arbetssätt, våra verksamheter, Familjens hus och Tiohundra lyfts fram av SKR som inspirerande exempel. Det visar på styrkan i att arbeta tillsammans mot gemensamma mål, ha tillit till varandra och varandras verksamheter, säger Désirée Lundberg, enhetschef på BUP.

Här hittar du skriften Kontinuitet och fasta kontakter i nära vård från SKR

Barnfamiljer på utflykt i skogen.

Hela Familjens hus

I Familjens hus i Norrtälje har vi samlat mödravård, BVC, öppen förskola och BUP på ett och samma ställe. Vi ses!

Kvinna blåser såpbubblor. Litet barn försöker fånga bubblorna.

Vi ses på öppna förskolan!

Öppna förskolan i Familjens hus är en mötesplats för alla familjer med barn mellan 0 till 6 år. Ta del av aktuellt månadsprogram.