Hoppa till innehåll
Parad med många människor  i soligt väder.

Tiohundra deltar i Roslagen Pride

2022-08-08

Måndagen den 8 augusti startar Roslagen Pride och en rad aktiviteter äger rum under veckan. På lördag är det final med festival i Societetsparken där Tiohundra finns på plats. Vi deltar också i paraden.

Tiohundra arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald, och värdesätter olika bakgrund och erfarenheter. Hos oss ska ingen diskrimineras eller trakasseras på grund av till exempel sexuell läggning, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck.

HBTQ-certifierade

Sedan 2016 är vårt verksamhetsområde BUFPH (barn, ungdom, familj, psykiatri och habilitering) samt barn- och ungdomsmedicinska mottagningen, BVC och barnmorskemottagningen HBTQ-certifierade. Verksamheterna omcertifierades under våren 2022.

Rimmar med Tiohundras värdegrund

På festivaldagen finns medarbetare från olika verksamheter på plats i Societetsparken.

– Det här är en viktig dag och en viktig manifestation för alla människors lika värde och lika rätt till fullvärdiga liv. Dessutom rimmar den väldigt väl med Tiohundras värdegrund - delaktighet, trygghet och respekt - som vi skall leva och verka för varje dag året runt, säger Sophie Lindberg, verksamhetschef för BUFPH.

Kom gärna och träffa oss på festivalen! Men glöm inte att det finns en fortsatt smittspridning av coronaviruset. Stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd så gott det går, ta gärna med munskydd och tvätta och sprita händerna ofta.

Festivalen pågår mellan 12 och 16 på lördag den 13 augusti och paraden är klockan 13.

Hela programmet för veckan på RFSL Roslagens hemsida.