Hoppa till innehåll
Två kvinnor framför en buss med texten Blodcentralen.
​Blodbussens sjuksköterska Sofie Hansson fick äran att sticka Annette Carlsdotter när det var dags för den hundrade blodgivningen.

Annette har gett blod hundra gånger

2023-06-01

Vissa blodgivare är mer rutinerade än andra. Undersköterskan Annette Carlsdotter har gett blod hundra gånger. Det imponerande jubileet ägde rum när blodbussen i veckan stannade utanför hennes arbetsplats på Norrtälje sjukhus.

– Det har alltid varit en självklarhet för mig att ge blod. Behovet är stort, och jag har alltid mått bra efteråt, säger Annette Carlsdotter.

Premiären skedde 1981, när hon gick vårdlinjen i Skövde och var 18 år.

– Vi gick till blodcentralen på rasten, minns Annette, som fyller 60 senare i år.

Och på den vägen är det. Numera har hon nära till blodbussen, från arbetet som undersköterska på gynekologimottagningen på Norrtälje sjukhus. Blodbussen kommer regelbundet till sjukhuset, och erbjuder både drop-in och tidsbokning.

– Att vi kan ge blod på arbetstid, här på sjukhuset, har underlättat. Det är också praktiskt att kunna boka sin tid, så att man slipper stå i kö, säger Annette Carlsdotter efter sin hundrade blodgivning.

Några planer på att sluta ge blod i och med jubileet har hon inte.

– Jag fortsätter så länge jag kan och får ge blod. Det är självklart.

Höstsol på tegelbyggnader, grönska i förgrunden

Akutsjukhuset i Roslagen

Region Stockholms nordligaste akutsjukhus har närakut, akutmottagning, intensivvård, röntgen och specialistmottagningar.

Leende kvinna med sjukvårdskläder står i korridor. På hennes skjorta sitter en bricka där det står läkare.

Sök ett meningsfullt jobb!

Vill du göra skillnad på riktigt? Välkommen till Tiohundra! Vi jobbar med hälsa, vård och omsorg i hela Norrtälje kommun.