Hoppa till innehåll
Marie-Louise Ovesjö är ny chefläkare för Norrtälje sjukhus och primärvården inom Tiohundra.
Som ny chefläkare kommer Marie-Louise Ovesjö bland annat att verka för att främja patientsäkerhet och kvalitet inom vården.

Ny chefläkare för Norrtälje sjukhus och primärvården

2024-04-03

Marie-Louise Ovesjö är ny chefläkare för Norrtälje sjukhus och primärvården i Tiohundra. Hon kommer senast från en tjänst som klinisk farmakolog på Södersjukhuset.

– Det känns väldigt roligt att vara här och få arbeta både med nya frågor och nya förutsättningar. Tiohundras verksamhet har väldigt gott renommé inom regionen och Norrtäljemodellen är unik i Sverige, så det finns många spännande saker att ta del av här, säger Marie-Louise Ovesjö.

Marie-Louise har senast arbetat i 15 år som klinisk farmakolog på Södersjukhuset i Stockholm. Hon har även varit med i Region Stockholms läkemedelskommitté, ett rådgivande expertorgan med huvuduppdraget att verka för en säker användning av läkemedel.

Nu arbetar hon som chefläkare för Norrtälje sjukhus och vårdcentralerna i Norrtälje, Hallstavik, Blidö, Bergshamra och Väddö. Det innebär bland annat att verka för att främja patientsäkerhet och kvalitet i vården och att representera Tiohundra i dessa regionala sammanhang.

– Att få arbeta tillsammans och utbyta kunskaper och insikter för att förbättra för våra patienter är något jag verkligen gillar, säger Marie-Louise.

Marie-Louise tar över som chefläkare för Norrtälje sjukhus och primärvård. Susanne Bergenbrant Glas fortsätter som chefläkare för Tiohundras övriga verksamheter.

Fontän i förgrunden, i bakgrunden entré till ljus tegelbyggnad, Norrtälje sjukhus.

Om- och tillbyggnad av Norrtälje sjukhus

Följ förstudien och vägen mot ett moderniserat, om- och tillbyggt Norrtälje sjukhus.

Lakare och patient sitter vid skrivbord och pratar

Välkommen till vårdcentralen

Våra vårdcentraler erbjuder bokade tider, akuttider samma dag och telefonrådgivning.