Hoppa till innehåll
Man i samspråk med två kvinnor i sjukhuskläder och munskydd, i sjukhusmiljö.
VD Peter Graf möter medarbetare på akutmottagningen.

Åtgärdsplan tas fram efter sommarens bemanningsproblem

2022-08-18

– Det är ingen tvekan om att det varit en extraordinärt tuff sommar, som vi bara klarat tack vare medarbetarnas fantastiska insatser och samarbete över alla gränser, säger VD Peter Graf i en intervju om den mycket ansträngda semesterperioden i flera av Tiohundras verksamheter.

Redan inför sommaren stod det klart att bemanningsläget i flera verksamheter var skört. När dessutom spridningen av covid-19 tog ny fart, blev situationen mycket besvärlig.

– Ökningen av covid-19 har inneburit fler smittade patienter, vilket kräver mer resurser. Samtidigt har vi haft många sjuka medarbetare. Kombinationen har gjort det extra tufft, säger Peter Graf.

Norrtälje sjukhus var i stabsläge perioden 19 juli till 11 augusti, för att kunna omfördela resurser på bästa sätt. Men även flera omsorgsverksamheter har tidvis haft det besvärligt.

– Det är bara tack vare alla fantastiska medarbetare vi har klarat det här. Man har verkligen samarbetat över alla gränser på bästa sätt, när luckor uppstått i bemanningen och vi tvingats planera dag för dag. Jag vill verkligen tacka alla för de insatser ni gjort den här sommaren, säger Peter Graf.

Nu påbörjas en utvärdering av sommaren med samtliga verksamheter.

– Vi ska sätta oss ner direkt och stämma av hur det varit, och vad vi kan göra annorlunda. Vi behöver ha en åtgärdsplan inför nästa år. Så här vill vi inte ha det igen, säger Peter Graf.

Se hela intervjun med Peter Graf nedan.