Hoppa till innehåll

Service på sjukhuset

Här finns praktisk information för dig som besöker Norrtälje sjukhus.

Hitta till Norrtälje sjukhus

Parkering

Parkering för patienter och besökare finns vid Norrtälje sjukhus. De två första timmarna är gratis, och avgiften är sedan 10 kr per timme dygnet runt. Besökare kan betala med flera olika parkeringsappar, SMS och i betalautomater.

Parkering på handikapplatser är gratis (tillstånd krävs).

För patienter och besökare som behöver parkera under en längre period uppnås maxtaxa efter 48 betalda timmar. Därefter är biljetten giltig ytterligare 5 dygn utan extra kostnad.

Parkeringsinformation på fastighetsförvaltaren Locums hemsida

Laddstolpe för elbil med två platser finns på besöksparkeringen, nära huvudentrén.

Centralkassa

Du som ska besöka en mottagning på Norrtälje sjukhus anmäler dig i centralkassan i sjukhusets huvudentré.

Om du ska besöka vårdcentralen, BUMM, akuten eller röntgen anmäler du dig inte i centralkassan utan går istället direkt till mottagningens reception.

Självincheckning

Du som ska betala patientavgift för besöket tar en kölapp och får hjälp i kassan. Du som är under 18 år, över 85 år eller har frikort kan istället använda någon av automaterna för självincheckning för att anmäla dig. De finns i huvudentrén samt i entrén till gamla sjukhuset. Därefter går du till mottagningens väntrum.

Apotek

Apotek Hjärtat ligger på entréplan. 

Information om Apotek Hjärtat, Norrtälje sjukhus

Mat och dryck

Mat och dryck finns att köpa i sjukhusets restaurang Dados kök och på sjukhuscaféet, som ligger nära entrén. Vid caféet finns också en varuautomat som är tillgänglig dygnet runt.

Information om öppettider

Meny Dados kök

Tolkhjälp till andra språk, syn- och hörseltolk

Som patient har du rätt att få begriplig information om till exempel ditt hälsotillstånd och hur den undersökning, vård eller behandling du behöver, går till.

Om du har svårt att förstå och tala svenska, kan du få tolkhjälp. Om du har en hörselskada, är döv eller dövblind har du rätt till teckenspråkstolk. Tolkhjälp kostar inget, men mottagningen du ska besöka kan behöva veta det i förväg så att de hinner kontakta en tolk.

Om tolktjänster på 1177 Vårdguiden

Trådlöst nätverk (wifi)

Som patient, anhörig eller besökare har du möjlighet att koppla upp dig och surfa på vårt trådlösa nätverk med din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Be personalen om inloggningsuppgifter.

Mobiltelefoner och annan trådlös kommunikation bör inte användas närmare än 1,5 meter från elektroniskt styrd medicinteknisk utrustning som används på patient. Därför kan det i vissa av våra lokaler finnas förbud mot att använda mobiltelefon och dator med trådlöst nätverk.

Fakturaärenden

På patientkontoret kan som patient betala alla räkningar som gäller vård i Tiohundra. Patientkontoret hittar du i centralkassan i entrén till nya sjukhuset.

Patientkontoret

Senast uppdaterad
2023-04-04