Hoppa till innehåll

Personlig assistans på dina villkor

Man med funktionsnedsättning och två personliga assistenter.

Den personliga assistansen grundar sig på Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) via Försäkringskassan, eller Socialtjänstlagen (SoL) via kommunen.

Tiohundra erbjuder trygghet, delaktighet och respekt. Vi har kontor i Norrtälje och en bred lokal förankring med övrig vård och omsorg i kommunen. Vi möter dig som kund utifrån de behov som finns. Dina önskemål styr vårt arbete. Vi är din trygghet – alla dagar om året.

Vi upprättar en genomförandeplan tillsammans, antingen deltar du själv eller med hjälp av en företrädare. I genomförandeplanen beskriver du struktur och rutiner för hur insatserna ska utföras. Det är ett levande dokument som förändras vid behov.

Hur insatserna ser ut varierar stort mellan våra assistansberättigade. Hur det skulle se ut för dig beror helt på hur dina behov ser ut.

Så ansöker du

Ansökan om personlig assistans görs hos en LSS-handläggare på Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON). Om ditt behov av hjälp är omfattande (mer än 20 h/v) kan du även ansöka direkt hos Försäkringskassan.

Så ansöker du om en biståndsbedömd insats – information hos Sjukvård och omsorg i Norrtälje

Försäkringskassan

Att byta assistansutförare till Tiohundra

Om du önskar byta från en utförare till Tiohundra, kontakta enhetschef nedan. I ditt beslut om personlig assistans, står det hur många timmar du har rätt till hjälp och hur timmarna ska fördelas över dagen för att tillgodose dina behov. Vi kontaktar dig så fort vi får kännedom om din önskan att ha oss som utförare.

Enhetschef

Charlotte Nasenius
charlotte.nasenius@tiohundra.se

Tel: 08-123 274 07

Senast uppdaterad
2024-03-22