Hoppa till innehåll

Din graviditet

Att vara gravid och föda barn är en av livets största händelser. Det är ofta en tid av glädje och förväntan, men den kan också kantas av oro.

Hos oss får du och din partner träffa en barnmorska genom hela graviditeten för stöd, trygghet och kontinuitet.

Mödrahälsovården hos oss

Barnmorskan har hand om den normala graviditeten. Läkare med specialistkompetens inom förlossning och kvinnosjukdomar, dietist, sjukgymnast, psykolog, specialistmödravård och ultraljudsmottagning finns att tillgå vid behov under graviditeten.

Vi arbetar efter basprogrammet i Stockholm med ett rekommenderat antal besök om graviditeten är normal. I början är det glest mellan besöken, mot slutet är det barnmorskebesök varannan eller var tredje vecka.

Du får förstås komma oftare om du behöver det. Det kan finnas medicinska skäl till att besöken blir fler. Men det kan också vara så att du känner oro, är rädd att föda eller har andra skäl som gör att det blir fler besök.

Tveka inte att ringa din barnmorska om du funderar över något. Din partner är förstås lika välkommen till besöken.

Inför dina besök hos barnmorskan

Inför ditt första besök hos oss på barnmorskemottagningen så ber vi dig fylla i hälsodeklarationen på 1177.se. Du hittar hälsodeklarationen under rubriken "Vecka 5-12 – inskrvningsbesök/hälsosamtal på den här sidan:

1177.se: Det här händer hos barnmorskan

Efter graviditeten

Din barnmorska kan ge råd om återhämtning och träning av bäckenbotten. Barnmorskan har också information om var du kan vända dig om du har besvär efter förlossningen.

Senast uppdaterad
2023-09-28