Hoppa till innehåll

Meningsfull vardag med daglig verksamhet

Glad kille håller upp händerna i luften

Att ha något att göra på dagarna är viktigt. Du som är vuxen och inte arbetar eller utbildar dig, kan ha rätt till daglig verksamhet.

När du fått ett beslut, söker du dit du vill komma. Vi går då gemensamt igenom dina intressen, förmågor och vilket stöd du behöver.

Vi hittar aktiviteter som passar och utformar insatsen efter dina önskemål. Det viktigaste är att din dag känns meningsfull.

Daglig verksamhet kan se ut på många olika sätt. Det kan handla om produktion av varor, service av olika slag, musik och teater eller stillsammare upplevelser på olika plan. Vi har delat upp verksamheterna i olika områden:

Aktivitet och upplevelse

Vi vänder oss till dig som behöver mycket stöd i din dagliga sysselsättning. Här ställs inga stora krav på prestation, det viktiga är att din vardag känns meningsfull. Vi tror på stimulans för alla sinnen – sång, musik, bad och rörelse är några vanliga inslag – men var och en får ett personligt schema utifrån intresse och önskemål.

Djur och natur

Grupperna arbetar med djurskötsel och andra - på gårdar - förekommande sysslor. Här finns många skiftande uppgifter som att mata och mocka, laga staket, måla och hålla fint. Vissa deltagare rider medan andra föredrar att bara klappa och mysa med djuren.

Service och produktion

Här finns möjlighet till sysselsättning inom många olika och intressanta områden. Flera av våra enheter producerar till exempel trä- och textilvaror, smycken och annat hantverk. Vi driver en secondhandbutik och har caféverksamheter. Vi kör leveranser, tvättar bilar, skruvar, mekar och hjälper till med enklare servicearbeten.

Kultur och media

Vi samarbetar med Kulturskolan i Rimbo och storsatsar, sedan våren 2022, på att möta den stora efterfrågan på aktiviteter inom dans, sång, musik och teater. Inom projektet MUMIK finns möjligheter för alla – oavsett funktionsvariation - att både prova på och utvecklas under ledning av fantastiska pedagoger.

Vi fotar, skriver, intervjuar och producerar "Roslagstidningen" på vår egna redaktion. Vi hjälper också till att filma vid föreläsningar och uppträdanden.

Arbetslivsinriktning

För dig som är redo att ta klivet ut i arbetslivet finns vi som stöd i att hitta praktikplats utifrån dina förutsättningar. Vi har också tillgång till praktikplatser på offentliga arbetsplatser, där vi har egen personal på plats. Vi bjuder in, samt besöker olika myndigheter och yrkeskategorier som kan vara viktiga för en framtida praktik. Här jobbar vi även med att skriva CV och lotsar vidare till studier vid behov. Vi har också hälsofrämjande aktiviteter som exempelvis träning och att laga hälsosamma luncher kombinerat med social samvaro.

Så här ansöker du om LSS-insatser

Du ansöker om en biståndsbedömd insats hos Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

Så ansöker du om en biståndsbedömd insats – information hos Sjukvård och omsorg i Norrtälje

Senast uppdaterad
2024-01-12