Hoppa till innehåll

Tiohundrapodden

En podd om innovation, smarta arbetssätt och spännande människor inom vård och omsorg. Här finns alla avsnitten!

Leende kvinna vid mikrofon.
En kvinna och en man står vid ett bord och pratar. En mikrofon i förgrunden

”Jag har kommit att älska Norrtälje”

2023-06-08

Till sommaren lämnar Peter Graf sin post som VD i Tiohundra. I podden berättar han om hur den värsta upplevelsen samtidigt kan vara den mest lärorika, om pressen att vara ytterst ansvarig och om vilken typ av chef han har försökt vara.

Tre kvinnor i studio med mickar i förgrunden. I bakgrunden syns en logga med texten 10100.

Med hjärtat i fokus

2023-02-14

Sitter själen i hjärtat? Är brustet hjärta en riktig diagnos? Är det farligt med hjärtklappning? I den här podden möter vi två riktiga experter på hjärtat, som både forskar och möter patienter på Norrtälje sjukhus.

Tre kvinnor i poddstudion

Övervikt och fetma – så hittar du motivationen till förändring

2022-10-21

När blir övervikten farlig? Växer övervikten bort hos barn? Har alla samma förutsättningar att göra något åt sin vikt? Häng med när vi träffar sjuksköterskorna Jenny Mörnberg från Norrtälje norra vårdcentral och Hillevi Andersson från barn- och ungdomsmedicinska mottagningen (BUMM) på Norrtälje sjukhus.

Två kvinnor i inspelningsstudio

Stress och utmattning – när kroppen säger stopp

2022-10-06

Vid utmattning är kroppen ofta som en Porsche som bara går att köra som en epa-traktor. Det säger fysioterapeuten Brigitte Ronne-Schnuderl, som möter patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa. I det här avsnittet förklarar hon varför det är så viktigt att inte glömma bort kroppen när man talar om stress.

Två kvinnor i ett poddrum

En god sömn håller dig vaken – på dagen

2022-09-07

Klockan visar 03.17. Hjärnan spinner och tiden går. Vi är många som har sömnproblem. I det här avsnittet av Tiohundrapodden träffar vi sjuksköterska Elin Lindström, som jobbar med sömnbehandling på Norrtälje norra vårdcentral.

Två kvinnor och en man i en inspelningsstudio. En mick i förgrunden. På gardinen som hänger bakom personerna syns en skylt där det står 10100.

Diabetes – utvecklingen, vården och vardagen

2022-06-09

Jimmy Karlsson från Norrtälje har haft diabetes typ 1 sedan han var sju år.  I podden berättar han om vardagen med sjukdomen. Vi möter också Marie Björklund, diabetessjuksköterska på Norrtälje sjukhus, som dagligen möter patienter och anhöriga.

Tre kvinnor och en man i en inspelningsstudio. En mick i förgrunden. På en gardin i bakgrunden sitter en skylt där det står 10100.

Hemtjänst i framkant

2022-03-15

Vi får en fördjupad inblick i en hemtjänst som präglas av flexibilitet, värme, framåtanda och inte minst – digitalisering.

Senast uppdaterad
2023-11-21