Hoppa till innehåll

Ängsgården

Telefon enhetschef
Hitta hit

Du har inte rätt inställningar för kakor för att visa kartor från Google Maps

Besöksadress

Stockholmsvägen 53 A, Norrtälje

Telefon

Sjuksköterskor tel: 08-123 267 14, 08-123 267 18 (vardagar)

Våning 2: 08-123 267 22
Våning 3: 08-123 267 33
Ängsro korttidsboende: 08-123 26 711

Ängsro har besökstid mellan 13 och 19.

Ängsgårdens äldreboende

Ängsgårdens äldreboende ligger vid Norrtäljes södra infart. Det är lätt att ta sig hit med bil och Stockholmsbussarna har sin hållplats alldeles intill.

Från Ängsgården är det inte långt till Norrtäljes idylliska stadskärna.

Fakta om Ängsgården

Ängsgården har 30 lägenheter för permanent boende fördelat på våning 2 och 3. Storleken på lägenheterna är mellan 37,5 och 44 kvm och de är utrustade med trinettkök och stort badrum. På bottenvåningen är det 12 korttidsplatser.

När du bor hos oss har du eget hyreskontrakt och du möblerar och inreder lägenheten själv efter dina egna önskemål. Vi står för ergonomisk säng och sängbord. Det finns förråd till lägenheten. Sänglinne och handdukar ingår och vi hjälper dig att tvätta dina kläder.

På Ängsgårdens baksida finns en trädgård med plats för aktiviteter eller att sitta och sola och dricka eftermiddagskaffe. På varje våning finns stora inglasade balkonger, en mot söder och en mot väster. På våning 1 finns terrasser istället i samma lägen.

Måltider äter vi tillsammans i matrummet på respektive våning. Vill du hellre äta din frukost, eller någon annan måltid på ditt rum så gör du givetvis det.
På Ängsgården serveras helpension vilket innebär frukost, lunch, eftermiddagskaffe, middag och kvällsmål. 

Information om hur vi arbetar med mat och måltider

Trådlös internetuppkoppling (WiFi) finns i våra allmänna utrymmen, med möjlighet för besökare och boende att koppla upp sig mot ett gästnätverk.

Bo hos oss

Ängsgården har kunnig, engagerad personal som hjälper dig dygnets alla timmar. Majoriteten av personalen är undersköterskor. På boendet finns två sjuksköterskor som är på plats dagtid på vardagar. Det går alltid att komma i kontakt med sjuksköterska dygnet runt över telefon. Läkare har rond en gång per vecka och kommer på besök vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast arbetar på Ängsgården cirka en dag i veckan, samt vid behov.

När du flyttar in hos oss erbjuds du en kontaktperson ur personalgruppen. Kontaktpersonen är en länk mellan närstående eller god man, sköter städning av din lägenhet och hjälper till med beställning av tid för hårvård, fotvård och tandvård vid behov. Du erbjuds även tid en gång per vecka med din kontaktperson, då ni kan samtala, ta en promenad eller något annat ni kommer överens om.

I vårdbolaget Tiohundra har vi valt att på samtliga av våra vård- och omsorgsboenden arbeta efter det humanistiska förhållningssättet personcentrerad omvårdnad.

Ängsro korttidsboende

Ängsro korttidsboende ligger i samma fastighet som Ängsgårdens äldreboende, och är ett boende där vi erbjuder service och omvårdnad dygnet runt under en begränsad period. Ängsro korttidsboende är bemannat dygnet runt och hos oss arbetar förutom undersköterskor och vårdbiträden även sjuksköterskor dagligen. Några dagar i veckan har vi även tillgång till arbetsterapeut, fysioterapeut och läkare. För att göra din vardag enkel och trivsam arbetar vi för att du ska kunna fortsätta genomföra dina aktiviteter.

Aktiviteter på Ängsgården

Dagligen erbjuds aktiviteter våningsvis, till exempel bingo, frågesport, gymnastik eller SPA. Vi kan även erbjuda aktiviteter gemensamma för husets alla våningar, där du har möjlighet att umgås med boende från andra våningar än din egen. Det kan till exempel röra sig om att spela boule eller bowling, promenadgrupp eller högläsning.

När vi har underhållning och aktiviteter för hela Ängsgården, utnyttjar vi närheten till Hotell Roslagen, där vi hyr in oss i deras generösa lokaler.

För promenader finns helt nära en fin runda som går genom skog och med utsikt över Frötuna kyrka. I Ängsgårdens närhet finns också Nordronas fina strövområden.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra de aktiviteter vi erbjuder så att de ska motsvara våra boendes önskemål och behov.

Varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer om vårt boende!

Så söker du boende i Tiohundra

Bra att känna till inför flytten (PDF)

Facebooksida för Tiohundras vård- och omsorgsboenden

Enhetschef

Malin Lundqvist
Telefon: 08-123 267 12
E-post: malin.lundqvist@tiohundra.se

Söker du tim- eller semestervikariat?

Gör en intresseanmälan:
E-post: malin.lundqvist@tiohundra.se
Tel: 08-123 267 12

Äldre man och hemtjänstpersonal skålar med kaffekoppar

Höga betyg för Tiohundras äldreomsorg

Socialstyrelsens undersökning visar att de äldre trivs med Tiohundra. Både boenden och hemtjänst får 96 procents nöjdhet med personalens bemötande.

Senast uppdaterad
2023-12-05