Hoppa till innehåll

Välkommen till Tiohundras äldreboenden

Söker du äldreboende i Norrtälje, Hallstavik, Väddö, Bergshamra, Rimbo eller på Blidö? Vårdbolaget Tiohundra har äldreboenden i hela Norrtälje kommun, från norr till söder.

Våra boenden

Våra boenden har olika inriktning. Flera av våra äldreboenden har särskilda avdelningar för personer med demenssjukdom. Vi driver också ett demensboende i Hallstavik. I Norrtälje, Rimbo och Hallstavik finns även korttidsboende, där du bor en begränsad tid, till exempel efter vistelse på sjukhus.

Äldre- och demensboenden

Korttidsboende

Gemensamt för alla våra boenden är att de drivs med engagemang och värme. Vår målsättning är helt enkelt att skapa boenden som vi själva skulle välja.

Erfaren personal dygnet runt

Hos oss möter du erfaren personal, som varje dag arbetar för att du ska känna dig trygg, bli bemött med respekt och integritet och känna dig viktig och behövd.

Våra boenden är bemannade dygnet runt. Hos oss får du en egen omvårdnadsansvarig sjuksköterska som du och dina anhöriga kan vända er till om ni har frågor.

Vi har ett nära samarbete med geriatriska kliniken på Norrtälje sjukhus, vilket gör att vi har god tillgång till specialistläkare. På våra boenden arbetar också sjukgymnaster och arbetsterapeuter, som kan ge dig anpassade träningsprogram för att du ska få en bättre vardag.

Några av våra boenden har finskspråkig personal.

Din egen kontaktperson

När du flyttar in hos oss erbjuds du en egen kontaktperson i personalgruppen. Tillsammans med dig planerar kontaktpersonen vilken hjälp du vill ha utifrån dina behov, förmågor och önskemål. Det skrivs ner i en genomförandeplan, så att de personer som arbetar hos dig vet vad du vill och behöver ha hjälp med.

Välkommen att hälsa på!

Du och dina anhöriga är förstås varmt välkomna att höra mer om, eller besöka våra boenden. Kontaktuppgifter till enhetschef finns på varje boendesida. Tänk på att vänta med ditt besök om du har minsta symtom på covid-19.

Så ansöker du om äldreboende

Särskilt boende (äldreboende) innebär en bostad med service och omsorg dygnet runt, hälso- och sjukvårdsinsatser och tillgång till sjukgymnast, arbetsterapeut och läkare.

Kontakta Mottagningsenheten på kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje för att komma i kontakt med biståndshandläggare, för mer information och för att få en ansökningsblankett. När du beviljats plats på ett äldreboende kan du själv välja var du vill bo, under förutsättning att boendet kan tillgodose dina behov.

Mottagningsenheten nås på telefonnummer 0176-714 17.

Öppettider

  • Månd, onsd, torsd, fred kl 9-12 och 13-15, tisd kl 10-12 och 13-15
  • Dag före röd dag har mottagningsenheten öppet kl 9-12

Om äldreboenden på Sjukvård och omsorg i Norrtälje

Äldre man rullar iväg ett bowlingklot ute i solen, många äldre tittar på.

Bowlingfest på Elmstagården

När Tiohundras äldreboenden ordnar bowlingturnering är det både folkfest och tävling på största allvar.

Äldre man och hemtjänstpersonal skålar med kaffekoppar

Höga betyg för Tiohundras äldreomsorg

Socialstyrelsens undersökning visar att de äldre trivs med Tiohundra. Både boenden och hemtjänst får 96 procents nöjdhet med personalens bemötande.

Senast uppdaterad
2024-03-22