Hoppa till innehåll

Operationsavdelning

Telefon
Hitta hit

Du har inte rätt inställningar för kakor för att visa kartor från Google Maps

Telefontid operationsplanering

Måndag-torsdag kl 8.00-9.15

Besöksadress

Lasarettsgatan 8 (huvudentrén)

Välkommen till operationsavdelningen

Efter remiss från läkare kommer du till sjukhusmottagningen, som tar ställning till om du ska opereras. Du får då en kallelse med all information från sjukhusets operationsplanering.

Inför operationen

Anestesi- och operationspersonalen arbetar tillsammans i operationslag med kirurgiska, ortopediska, urologiska och gynekologiska ingrepp samt en del öronoperationer.

När du kommer in på operationsavdelningen tas du omhand av operationslaget som kommer att vara med dig under hela din operation.

Uppvakningsavdelning

På uppvakningsavdelningen tar vi hand om patienter efter operationer och undersökningar.

Uppvakningsavdelningen är bemannad måndag till torsdag kl 8.00-17.30 och de flesta fredagarna 8-15. Övrig tid hänvisas du till intensiven. Du är alltid välkommen att ringa och tala med ansvarig sjuksköterska.

Vi opererar dygnet runt

Vi har öppet dygnet runt och gör både planerade och akuta operationer. Större delen av den planerade verksamheten sker under dagtid måndag-fredag. Övrig tid pågår akut verksamhet. Många av operationerna görs som dagkirurgi.

Information om dagkirurgi

Patientsäkerhet

Vi arbetar naturligtvis systematiskt med patientsäkerhet, detta för att kunna erbjuda en säker vård med hög kvalitet. Vi arbetar efter världshälsoorganisationens checklista för ökad säkerhet vid operationer.

Vi försöker anpassa våra arbetsmetoder för att tillgodose dina önskemål och behov så långt det är möjligt.

Senast uppdaterad
2023-08-30