Hoppa till innehåll

Nyheter från Tiohundra

Tre kvinnor tittar på stor tv-skärm med text i olika kolumner

Digital priotavla ökar patientsäkerheten

2022-09-28

Högre patientsäkerhet, bättre arbetsmiljö och sparad tid är några av effekterna som vårdavdelningarna på Norrtälje sjukhus noterat sedan whiteboardtavlorna för patientplanering ersatts av tv-skärmar kopplade till journalsystemet.

Kvinna i läkarrock utanför äldre tegelbyggnad

Forskning på Norrtälje sjukhus ökar kunskapen om covid-19

2022-09-26

Vilken effekt kan läkemedel som hämmar blodproppsbildning ha på patienter som vårdas för covid-19? En studie som gjorts på Norrtälje sjukhus har inte kunnat påvisa att behandlingen minskar risken för att patienten drabbas av blodpropp, men inte heller att risken för allvarlig blödning ökar.

Tre sjukhusklädda medarbetare, två kvinnor och en man, med munskydd, i läkemedelsrum.

Viktigt genombrott för hjärtstoppstudie på Norrtälje sjukhus

2022-09-07

En hjärtstoppstudie som bedrivs på bland annat Norrtälje sjukhus kan nu utvidgas till att omfatta även medvetslösa patienter. Ett viktigt steg för att kunna hjälpa de allra svårast akut sjuka patienterna. Det menar Sune Forsberg, överläkare på Norrtälje sjukhus och docent i anestesi och intensivvård.

Två kvinnor i ett poddrum

En god sömn håller dig vaken – på dagen

2022-09-07

Klockan visar 03:17. Hjärnan spinner och tiden går. Vi är många som har sömnproblem. I det här avsnittet av Tiohundrapodden träffar vi sjuksköterska Elin Lindström, som jobbar med sömnbehandling på Norrtälje norra vårdcentral.

Man i samspråk med två kvinnor i sjukhuskläder och munskydd, i sjukhusmiljö.

Åtgärdsplan tas fram efter sommarens bemanningsproblem

2022-08-18

– Det är ingen tvekan om att det varit en extraordinärt tuff sommar, som vi bara klarat tack vare medarbetarnas fantastiska insatser och samarbete över alla gränser, säger VD Peter Graf i en intervju om den mycket ansträngda semesterperioden i flera av Tiohundras verksamheter.

Kvinna med glasögon sitter i stol.

”Jag visste automatiskt vad jag skulle göra”

2022-08-16

Under sommaren hamnade Monica Åberg, som arbetar i nattpatrullen i Rimbo, i en situation där en person behövde hjärt-lungräddning. Utan att tveka ingrep hon. Att hon regelbundet gått utbildning i HLR på jobbet var avgörande, säger hon.

Entré Norrtälje sjukhus

Norrtälje sjukhus åter i normalläge

2022-08-11

Sedan den 19 juli har Norrtälje sjukhus varit i stabsläge, men på grund av ett något förbättrat vårdplatsläge och en viss minskning i covidflödet övergår sjukhuset torsdagen den 11 augusti till normalläge.

Parad med många människor  i soligt väder

Tiohundra deltar i Roslagen Pride

2022-08-08

Måndagen den 8 augusti startar Roslagen Pride och en rad aktiviteter äger rum under veckan. På lördag är det final med festival i Societetsparken där Tiohundra finns på plats. Vi deltar också i paraden.

Senast uppdaterad
2022-03-10