Hoppa till innehåll

Nyheter från Tiohundra

Två kvinnor står bredvid varandra vid träningsmaskin.

Personal och patienter tränar tillsammans på Fokushuset

2024-02-20

Fokushusets utbud av rörelse och fysisk aktivitet för patienter inom psykiatrin utökas under våren. Nu satsar man dessutom på en ny modell, där personal och patienter tränar tillsammans. ”Det blir mindre uppdelning i ett vi och ett dem” säger hälsopedagog Sara Backman.

Man står intill hylla med livsmedel.

"Vårt kök är som ett forskningslabb"

2024-02-09

Tiohundras kök får uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Den senaste tiden har det varit både studiebesök från Danmark och ett stort reportage i en mattidning. Niclas Gerdsling, kock och enhetschef, berättar vad som gör att det händer i hans kök.

Leende kvinna håller i mobil.

Återanvändning minskar Tiohundras miljöpåverkan

2024-02-05

Varje år sätter Tiohundra upp miljömål som gäller hela bolaget. Under 2023 lyckades verksamheterna nå samtliga mål. Till exempel har andelen skyddsförkläden i bioplast eller återvunnen plast ökat från 17 till 51 procent.

Kvinna står vid brits.

Norrtälje sjukhus skänker sjukvårdsutrustning till Ukraina

2024-01-30

Sedan 2022 har Region Stockholm skänkt sjukvårdsutrustning till det krigsdrabbade Ukraina. På Norrtälje sjukhus bidrar man med allt som kan avvaras. Det senaste året har sjukhuset bland annat skickat intensivvårdssängar, britsar och patientbord.

Towa Jexmark har tillträtt som ny VD för Tiohundra

2024-01-08

Från måndag den 8 januari är Towa Jexmark verkställande direktör för vårdbolaget Tiohundra. ”Jag har fått ett varmt välkomnande, och ser nu fram emot att besöka alla verksamheter och få en bild av läget” säger hon.

Senast uppdaterad
2023-08-30