Hoppa till innehåll
Kvinna sitter i soffa och tittar på mobilskärm. Hon ser glad ut.

Mottagningar i Tiohundra börjar med e-kallelser

2022-12-08

Flera mottagningar i Tiohundra har börjat med elektroniska kallelser till patienter via appen Alltid öppet, andra startar inom kort. Fördelarna är flera, till exempel blir miljöpåverkan mindre än vid en skriftlig kallelse.

​​Precis som tidigare innehåller kallelsen information om tid och plats för besöket. Den kan också innehålla annan viktig information, till exempel om provtagning eller andra förberedelser.

Sms om kallelse

Du som har appen Alltid öppet och bokar en tid hos någon av mottagningarna som använder e-kallelse, får kallelsen direkt till appen. Det kommer även ett sms om att det finns en kallelse att läsa. Du loggar då in i Alltid öppet och öppnar kallelsen.

Ingen risk att missa

Om kallelsen inte öppnas inom 48 timmar skickas en skriftlig kallelse ut per brev. Det gäller även om man inte har appen Alltid öppet. Det är därför ingen risk att man missar sin kallelse.

Fakta e-kallelse

  • ​Du behöver inte göra någonting särskilt för att få e-kallelsen i Alltid öppet, funktionen är redan föraktiverad i appen.
  • Sms kommer till det telefonnummer som du angivit i din profil i Alltid öppet-appen.
  • Om du inte kunnat läsa den elektroniska kallelsen får du den i brevlådan till din folkbokföringsadress.
Fontän i förgrunden, i bakgrunden entré till ljus tegelbyggnad, Norrtälje sjukhus.

Så söker du vård

1177, vårdcentralen, närakuten eller akuten? Här finns information om var du kan vända dig för att få hjälp.

Kvinna sitter i fönster och tittar på mobilskärm.

Betala enkelt med e-faktura

Du kan enkelt och säkert betala dina patientfakturor från Tiohundra med e-faktura. E-faktura innebär att vi skickar fakturan elektroniskt till din internetbank.