Hoppa till innehåll
En man och en kvinna i blå sjukhuskläder skrattar och gör tummen upp utanför akutmottagningen på Norrtälje sjukhus.

Hög vårdkvalitet på Norrtälje sjukhus

2023-04-26

Norrtälje sjukhus får högst resultat av regionens akutsjukhus i en gemensam årlig kvalitetsmätning. Det sammanräknade resultatet uppgår till 97,5 procent.

Varje år mäts kvaliteten inom ett antal områden på akutsjukhusen i Region Stockholm genom så kallade sjukhusgemensamma kvalitetsindikatorer. Resultaten sammanställs och presenteras av hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Indikatorer inom olika områden

För 2022 handlar det om 16 indikatorer, uppdelade i cirka 60 delindikatorer. Till exempel rapporteras hur många patienter med stroke som skrivs in direkt på strokeenhet, hur många patienter med höftfraktur som opereras inom 24 timmar och hur många patienter som har blivit riskbedömda för trycksår.

Fina resultat för Norrtälje sjukhus

Norrtälje sjukhus har mycket bra resultat på flera områden. Bland annat är akutmottagningen på Norrtälje sjukhus den enda i regionen som 2022 klarade målet på 40 minuters medianväntetid.

Totalresultatet för sjukhuset uppgår till 97,5 procent. Procenten baseras på hur stor del av indikatorerna som nått målnivåerna.

– Vi är mycket glada över det här resultatet, som verkligen är ett kvitto på att vården på Norrtälje sjukhus håller hög kvalitet, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas.

Höstsol på tegelbyggnader, grönska i förgrunden

Akutsjukhuset i Roslagen

Region Stockholms nordligaste akutsjukhus har närakut, akutmottagning, intensivvård, röntgen och specialistmottagningar.

Fontän i förgrunden, i bakgrunden entré till ljus tegelbyggnad, Norrtälje sjukhus.

Så söker du vård

1177, vårdcentralen, närakuten eller akuten? Här finns information om var du kan vända dig för att få hjälp.