Hoppa till innehåll
Flagga med Tiohundras logotyp. Blå himmel med sommarmoln.

Utredning inledd efter anmälningar om kränkningar på LSS-boende

2023-08-10

Tiohundra har inlett en utredning efter anmälningar om hot, våld och kränkande bemötande mot barn och ungdomar på ett LSS-boende.

De tre anmälningarna kom in samtidigt till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, under sommaren. En av de aktuella anmälningarna avser en tidigare känd händelse, och en utredning om den händelsen var redan påbörjad.

– Vi ser mycket allvarligt på det som står i anmälningarna och har inlett en intern utredning som får visa precis vad det är som har hänt, säger verksamhetschef Tuija Fehrm, som även är tillförordnad enhetschef för boendet under tiden utredningen pågår.

– Det är bra att man nu har gjort anmälningar, vi uppmuntrar alltid våra medarbetare och chefer att rapportera avvikelser när man misstänker att något inte står rätt till i våra verksamheter. Det gör att vi kan vidta nödvändiga åtgärder, även i förebyggande syfte, säger Tuija Fehrm.

Med anledning av uppgifterna som framkommit har Tiohundra gjort en Lex Sarah-anmälan till IVO. Anhöriga till barn och ungdomar på boendet är informerade.

– Det som beskrivs i anmälningarna är helt oacceptabelt. Det bryter mot vår värdegrund och allt vi står för. Utifrån vad utredningen visar kommer vi att vidta kraftigast möjliga åtgärder, säger Tiohundras VD Peter Graf.