Hoppa till innehåll
Man i kavaj står bredvid banderoll med Tiohundras logotyp.

VD Peter Graf lämnar Tiohundra

2023-01-17

Efter snart tio år som Tiohundras verkställande direktör lämnar Peter Graf uppdraget till sommaren 2023. Rekryteringen av en ny VD påbörjas inom kort.

Peter Graf har varit VD för Tiohundra sedan augusti 2013.

– Det har varit tio fantastiska år. Tiohundra är ett unikt bolag, och jag är både tacksam, glad och stolt över att jag fått möjlighet att vara med och utveckla Norrtäljemodellen, som blivit känd i hela Sverige, säger Peter Graf.

– Beslutet jag fattat, att nu lämna Tiohundra med alla kompetenta och trevliga chefer och medarbetare, var inte lätt. Men tio år är en lång tid. Jag fyller 64 i år och vill ta chansen att hinna med lite annat i livet, säger Peter Graf.

Tiohundra AB:s styrelseordförande Barbro Naroskyin framhåller Peter Grafs betydelse för bolaget under hans tid som VD.

– Tiohundra är ett mycket välskött bolag, känt för sin sammanhållna vård och omsorg, nöjda patienter och brukare, välfungerande verksamheter och medarbetare som trivs på jobbet. Peter Grafs ledarskap och engagemang har haft stor betydelse för Tiohundras utveckling de här tio åren, säger Barbro Naroskyin.

Peter Graf har tidigare bland annat varit VD för Danderyds sjukhus och för Aleris AB, samt chef för Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Rekryteringen av en ny VD till Tiohundra AB påbörjas inom kort.

– Peter Graf har sex månaders uppsägningstid och kommer att fortsätta sitt uppdrag som VD under vintern och våren, parallellt med att rekryteringsprocessen pågår, säger Barbro Naroskyin.