Hoppa till innehåll
Två leende kvinnor skakar hand. En av dem tittar in i kameran.
Sjukhuschef Catarina Pommer och Susanne Wallberg, verksamhetschef på Karolinska universitetssjukhuset, är nöjda över samarbetet.

Cancerpatienter behandlas på Norrtälje sjukhus i sommar

2024-07-03

Under tre veckor i sommar kommer cancerpatienter att kunna få behandling i Norrtälje. Detta genom ett samarbete mellan Karolinska universitetssjukhuset och Norrtälje sjukhus.

Samarbetet, som är en pilotverksamhet, pågår mellan vecka 26 och vecka 28. Behandlingen utförs av personal från Karolinska universitetssjukhuset och syftet är att underlätta för patienter som bor i eller tillbringar sommaren i Norrtälje kommun.

Patienter slipper långa resor

– Vi är mycket glada att vi kunnat få till det här samarbetet med Karolinska universitetssjukhuset. Vi vet att många kommuninvånare får resa lång väg för att få sin behandling, ofta flera gånger i veckan, säger Catarina Pommer, sjukhuschef på Norrtälje sjukhus.

Sjukhuset kommer ta emot cirka 8-9 cancerpatienter om dagen under perioden.

Lånar ut ledig vårdavdelning

– Det här är möjligt i och med att vi drar ner på planerade operationer under sommarperioden, och därför har en ledig vårdavdelning som vi kan låna ut. Vi är öppna för en fortsättning om det går att lösa lokalmässigt, även om det kan bli svårt att få till under övriga årstider då vi idag är trångbodda på sjukhuset, säger Catarina.

Höstsol på tegelbyggnader, grönska i förgrunden

Akutsjukhuset i Roslagen

Region Stockholms nordligaste akutsjukhus har närakut, akutmottagning, intensivvård, röntgen och specialistmottagningar.

Fontän i förgrunden, i bakgrunden entré till ljus tegelbyggnad, Norrtälje sjukhus.

Om- och tillbyggnad av Norrtälje sjukhus

Följ förstudien och vägen mot ett moderniserat, om- och tillbyggt Norrtälje sjukhus.