Hoppa till innehåll
Kvinna med glasögon står framför ett draperi.

Ulla Andersson ny chef för Tiohundras vårdcentraler

2024-04-22

Ulla Andersson, med gedigen erfarenhet av ledarskap inom sjukvården, har utsetts till ny verksamhetschef för primärvården i Tiohundra.

– Jag har alltid tyckt att Tiohundras unika modell, med hela vård- och omsorgskedjan samlad i samma företag, varit spännande. Att få chansen att vara delaktig i den fortsätta utvecklingen av primärvården i Tiohundra är något jag verkligen ser fram emot, säger Ulla Andersson.

30 års erfarenhet av primärvården

Ulla Andersson är i dag chef för två av vårdbolaget Capios vårdcentraler i Stockholm, och har tidigare också haft chefsroller inom bland annat BVC och mödravård. Hon har 30 års erfarenhet av arbete i primärvården, är utbildad distriktssköterska och har även arbetat inom den avancerade hemsjukvården, ASIH.

– Jag tror på samverkan och partnerskap med våra patienter, och ser även ett behov av att utveckla nya digitala kanaler. Vi behöver hitta nya sätt att arbeta så att vårdens resurser räcker till för de patienter som verkligen behöver oss. Jag tror också att primärvården behöver samarbeta än närmare med exempelvis hemsjukvården och hemtjänsten – och det har vi ju bästa tänkbara möjligheter till i Tiohundra, säger Ulla Andersson.

– Primärvården har en nyckelroll i sjukvården och står samtidigt inför stora utmaningar, inte minst i Norrtälje kommun med sin glesbygdskaraktär, där avstånden är stora och vårdcentralerna ofta små. Ulla Andersson har helt rätt bakgrund och kompetens för att ta sig an detta lika viktiga som utmanande område i Tiohundras breda sjukvårds- och omsorgsutbud, säger Towa Jexmark, VD för Tiohundra AB.

Ulla Andersson börjar sin anställning i Tiohundra den 1 juni. Hon efterträder Jenny Karlsson, som varit tillförordnad verksamhetschef sedan maj 2023.

Lakare och patient sitter vid skrivbord och pratar

Välkommen till vårdcentralen

Våra vårdcentraler erbjuder bokade tider, akuttider samma dag och telefonrådgivning.

Leende kvinna med sjukvårdskläder står i korridor. På hennes skjorta sitter en bricka där det står läkare.

Sök ett meningsfullt jobb!

Vill du göra skillnad på riktigt? Välkommen till Tiohundra! Vi jobbar med hälsa, vård och omsorg i hela Norrtälje kommun.