Hoppa till innehåll
Två kvinnor står bakom varsin mikrofon.

Tiohundras nya VD Towa Jexmark: ”Vi kan inte stå stilla där vi står”

2024-03-22

Hur ska sjukvården och omsorgen i Tiohundra möta framtidsutmaningarna med kompetensförsörjning, en åldrande befolkning och en kärv ekonomi? I det senaste avsnittet av Tiohundrapodden möter vi en optimistisk VD som har fullt fokus på framtiden.

Towa Jexmark har varit VD för Tiohundra i snart tre månader och under sin första tid i bolaget har hon gjort besök inom alla verksamhetsområden. Nu pågår ett intensivt arbete med att se över ekonomin och göra en plan för framtiden.

– Vi måste hitta nya sätt att möta framtiden, och tar nu ett omtag på vår strategi. Var vill vi vara 2030? Hur har vi då integrerat vård och omsorg bättre och hur ska vi komma dit? Vi behöver bryta ner det till konkreta handlingar och få alla i Tiohundra att gå åt samma håll.

Innovation och digitalisering

Towa Jexmark kommer senast från en roll som innovationschef inom vårdkoncernen Ramsay Santé, och i Tiohundrapodden berättar hon bland annat om varför innovation och digitalisering är så viktigt inom vård och omsorg.

Vi får också veta hur det är att pendla mellan Malmö och Norrtälje, vilket fotbollslag hjärtat slår lite extra för och vem Towa Jexmark har som förebild i sitt chefsskap.

Lyssna på fler avsnitt av Tiohundrapodden här