Hoppa till innehåll

Månadsblad mars 2023

Kvinna blåser såpbubblor. Litet barn försöker fånga bubblorna.

Välkomna till öppna förskolan

Kom och gå som det passar er under våra öppettider.

Vi erbjuder sångstund på alla våra öppetider. På förmiddagar kl 10.15 och på eftermiddagen kl 14.00.

På vår gård finns alltid tillgänglig med lekstuga, sandlåda, rutschkana och cyklar för alla som vill leka ute!

I mars erbjuder vi att göra hand- och fotavtryck i gips på alla våra öppettider för 0-8 månader. I vår ateljé finns det möjlighet att måla, och pyssla tillsammans på alla våra öppettider.

Utedag med grillning

Vid fint väder och kanske snö kommer vi att träffas utomhus vissa fredagar i mars. Korvgrillning, lek och gemenskap och kanske pulkaåkning. Håll utkik på vår Facebooksida vilka fredagar det blir!

Träff för ensamstående föräldrar

Tisdag 28/3 kl 16.00-18.30 har vi träff för dig som är ensamstående förälder med barn 0-6 år. Denna gång lagar vi och äter middag tillsammans. Föranmäl dig gärna så vi vet hur många vi blir.

Anmälan till: oppna.forskolan@tiohundra.se

Förälder upp till 23 år

Tisdagar kl 13.00-15.30 har vi öppet för dig som är 23 år och yngre och är förälder till barn 0-6 år. Vi träffas, leker, fikar, umgås och delar erfarenheter.
Ingen föranmälan.

Spädbarnsmassage

För dig med barn i åldern 2–5 månader. Spädbarnsmassage är ett tillfälle för dig som nybliven förälder att få en avkopplande och lugn stund tillsammans med ditt nyfödda barn och lära känna, förstå och besvara ditt barns kroppsspråk och signaler.
Vi träffas i liten grupp vid fyra tillfällen. Kursstarter sker löpande under våren. Är du intresserad? Skicka en intresseanmälan till oppna.forskolan@tiohundra.se

HLR- kurs: Hjärt- och lungräddning på barn

Du får lära dig livräddarteknik med olika praktiska handgrepp vid hjärtstopp och luftvägsstopp på barn. Övningarna tränas både på baby- och juniordocka. Du får också lära dig hur du använder en hjärtstartare.
Kursen är kostnadsfri och riktar sig till dig som går på öppna förskolan och/eller BVC inom Tiohundra. Kursen är för vuxna och man bör ha barntillsyn.

Vårens kurser:
Tisdag 14/3 - Fullbokad
Tisdag 18/4 - Fullbokad
Tisdag 2/5
Tisdag 30/5

Kursen är kl 17.00-19.00 med Malou Gustavsson, huvudinstruktör i HLR, på Lasarettsgatan 2 (bredvid Norrtälje sjukhus).
Anmäl dig till öppna förskolan genom att mejla: oppna.forskolan@tiohundra.se
Skriv vilka datum du kan tänka dig att gå och ditt telefonnummer.

Lilla ABC - forskningsstudie

Har du barn mellan 1 och 2 år och vill bidra till forskning om stöd till föräldrar med små barn? Då har du möjlighet att delta i vår forskningsstudie där vi prövar
effekterna av ett nytt stöd till föräldrar, Lilla ABC.

Hälften av de som tackar ja till att delta i studien lottas till att delta i föräldraträffar i Lilla ABC och hälften till fyra korta föreläsningar om föräldraskap och barns utveckling. Föräldraträffarna i Lilla ABC handlar om hur du kan stödja ditt barns utveckling och hantera utmaningar som förälder. I forskningsstudien vill vi ta reda på om innehållet i Lilla ABC har betydelse för att stärka föräldrar och bidra till barns positiva utveckling.

Alla föräldrar som deltar i studien är precis lika viktiga för forskningen och bidrar till att utveckla stöd till föräldrar med små barn. Samtliga föräldrar som tackar ja till att delta i studien får fylla i föräldraenkäter vid olika tidpunkter. Frågorna handlar om hur det är för dig att vara förälder och om ditt barns utveckling.

Vad innebär det att delta i studien?

Om ni blir lottade till att delta i föräldraträffar träffas ni i mindre grupper och ses vid fyra tillfällen: 28/3, 4/4, 18/4 och 25/4 kl 10.00. Varje träff är en timme och avslutas med fika och umgänge. Mellan träffarna har ni tillfälle att pröva och öva hemma. Föräldraträffarna leds av utbildade gruppledare. Små barn är välkomna att följa med.

Om ni blir lottade till gruppen som erbjuds fyra korta föreläsningar så sker de digitalt och länkar kommer att skickas via mail.

För att delta i studien behöver ditt barn vara inskrivet på BVC i Tiohundra.
Vill du var med? Hör av dig till din BVC-sjuksköterska eller mejla oppna.forskolan@tiohundra.se

Aktuell information på öppna förskolans Facebooksida

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad
2022-07-01